Långpromenad och kladdkaka

Idag knackade J&E på dörren och tillsammans började vi en lång promenad. Vi vandra på i cirka en mil och på vägen såg vi många nya sidor av Sydney. Äntligen har jag börjat se lite lyxhus och inte bara nergångna villor. Men man ser verkligen mycket när man promenerar och som sagt gick vi rätt lågt också. Erika hade läst om någon fin strand så det var det som var slut destinationen. Vi kom efter några timmar knatande fram till en strand som vi la oss på, och som vi trodde var den rätta stranden. Men efter Julius hade kollat på kartan en gång till så kunde han konstatera att vi låg på fel strand! Så det var bara att fortsätta gå och efter lite letande hittade vi rätt strand. Enligt Björn (författaren av J&E guidebok) skulle sanden vara bländande vit men det var den inte så. Så det var en liten besvikelse men vi var så trötta så vi la oss en stund för att vila. Efter ett tag så tröttnade jag så vi tog färjan hem igen.

Till middag idag blev det laxpasta med burklax. Kanske inte den godaste laxen jag har ätit men helt okej i laxpastan. Till efterrätt lyxade vi till det med brownie som smakade precis som kladdkaka! Lyckan efter första tuggan var obeskrivlig!


Manly

Varmt idag igen så dagen bjöd på en färjetur till Manly och en heldag på stranden. Igår skaffade jag och Linus ett veckokort som gör att vi kan åka hur mycket färja, buss och tåg som vi vill i en vecka. Väldigt värt då resan igår och idag kostade mer än hela veckokortet gjorde!

Ikväll blir det bara en hemmakväll och kanske är det lika bra då jag börjar känna mig lite halvsjuk och man vill ju inte bli sjuk nu när det snart är nyår!


Camp Cove

Idag när vi steg upp så var himlen full med moln men väderprognosen hade lovat strålande sol så vi bestämde oss för att dra till stranden i alla fall. Vi tog färjan ut till Australiens äldsta fiskeby. När vi kom dit sken solen över Stilla havets horisont. Vi la oss på en strand i några timmar innan vi tog en promenad till en fyr och sen återvände vi till stranden där vi låg ett tag till. Vi hade tänkt ta färjan hem men när vi var redo att åka hade den slutat gå så vi fick ta bussen. Bussen stannade vid Bondi junction där det finns en Apple-butik där vi gick in. Och när vi kom ut hade Linus köpt en iPad mini!

Trötta kom vi sen hem till lägenheten där vi lagade lax till middag! Fy bubblan vad gott det var och ännu godare blev det när det var 75% rabatt!


The Star gjorde mig 50 dollar rikare

Den här kvällen resulterade i 51,4 dollar extra i plånboken, vinst i biljard samt glass. Hur kom då detta sig? Jo, det finns ett casino nära där vi bor som nu ger en 50 dollar att spela för om man blir medlem. Man får även 50 dollar extra om man rekommenderar någon annan att bli medlem. Så jag, Linus och J&E gick dit och tillsammans fick vi 7st 50 dollar chips. Man måste satsa hela chipet på ett spel men vi räknade ut att om en satsar på röd och en på svart (på roulette alltså) så får vi garanterat 50 dollar ( dem 50 man spelar med får man inte växla in till pengar). Alltså hade vi garanterat 150 dollar totalt i vinst. Sen hade vi ju även ett chip kvar som vi satsade på och då vann 50 dollar till. Utan att lägga ut ett öre vann vi allt som allt 200 dollar! Det i svenska kronor blir 1400kr!

Efter vi glada, och rika, gick där ifrån med var sin 50 dollars sedel i fickan bestämde vi oss för att ta det avgörande biljadspelet. Jag och Linus vann men måste säga att det var mycket jämt! Jag hittade dessutom 1,4 dollar på baren så jag bjöd alla på glass efter spelandet! Kanske inte så generöst som det låter för glassen kostar som sagt bara 30 cent på Donken. Men det blev ett bra avslut på en väldigt bra kväll!


Jul jul är kul

Julfirandet hos A&A blev väldigt lyckat! Vi åt sill, köttbullar, prinskorv ägg och potatis. Och sen var det även pepparkakor, glögg, julmust och massa andra kakor så vi blev riktigt mätta.
Vi delade ut julklappar och såg "ensam hemma"-filmen på kvällen.
Ja, det kändes nästan som en riktigt jul faktiskt!


24 december

Julafton idag och jag och Linus började dagen med en hejdundrande frukost. Gröt, pannkakor, flingor och pepparkakor gjorde oss riktigt mätta och belåtna.

Nu sitter vi och väntar på A&A för vi ska gå och handla lite julmat. Sen blir det julaftonsfirande hemma hos dem. Kommer nog bli mysigt! Så God Jul på er alla!


The Scary Canary

Igår gjorde jag och Linus inte mycket. Dagen spenderades på stan där vi skulle köpa julklappar till varandra. Då jag redan hade köpt min julklapp till Linus så gick jag mest runt och kollade saker till mig själv. Jag hittade ett jättefint linne för fem dollar som jag köpte. Mitt första plagg jag har köpt sen jag började resa!
Linus hittade inget till mig utan fastnade inne på appelbutiken och ska nu kanske köpa en liten julklapp till honom själv.

På kvällen blev det utgång igen. En sent utgång skulle det bli då vi skulle ut med M&M som inte slutade fören halv tolv. Vi började föra lite vid tio då J&E kom över. Sen mötte vi upp M&M och gick hem till dem. När alla var precis lagom glada gick vi till en klubb några kvarter bort och dansade enda till stängning. Sen blev det lite efterfest hos M&M igen innan vi gick hem för att sova. Tror klockan var fem när vi kom hem så idag, söndag, har varit en seg dag. Men inte gör det något för gårdagskvällen var riktigt kul! Bästa utgången på väldigt länge!


Hej då Nook

I fredags hade vi som sagt lite julavslutning på jobbet. Alla fick en flaska vin och 50 dollar av chefen sen hade vi även arrangerat "secret santa" så alla fick en julklapp till. Man hade några dagar innan dragit ett namn som man sen skulle köpa en julklapp till. Jag fick en väska. Tyvärr var den riktigt ful (orange med vita stora prickar) så kommer nog bara slänga den. Lite tråkigt men det är alltid kul att få julklappar!
Det var inte endast julklappsutdelning utan vi åt även kalkon och sushi. Kanske inte bästa blandningen men sushi är gott och kalkonen var god så jag åt massor som vanligt.

På kvällen träffade vi som sagt J&E och kvällen slutade på en bar där vi spelade några parti biljard. Vi vann den första gången men andra gången vann J&E så nästa vecka kör vi den avgörande matchen!


Kakfrossa!

Julavslutning på jobbet idag resulterade i ett helt berg med kakor hem. Och nu överdriver jag inte! Det var typ tolv bitar morotskaka, tre maccarons, brownies och massa andra olika kakor jag inte vet namnet på. Alltså är hela julhelgen räddad och vi kan äta hela tiden, precis som det ska vara!

Nu blir det utgång skulle jag tro för jag och Linus har redan grundat lite. Får dock se var vi hamnar, vi brukar inte komma särskilt lång i vanliga fall utan brukar vända för blir så trötta. Men idag ska vi komma längre!


Att springa eller att inte springa

Alla vi känner här i Sydney är så sjukt duktiga på att träna. Dem är på gymet varje dag, är och springer varje dag och går på dieter. Själv går det inte bra alls för mig. Försöker lite då och då men jag hittat inte suget att börja träna. Det enda suget jag hittar är det till kakor. För vem säger nej när Linus kommer hem med supersmaskiga kakor från Nook? Inte jag i alla fall!

En gång i veckan blir det kanske i snitt (två gånger någon vecka och sen inget alls nästa) som jag tränar. Vilket kanske till och med är för lite att det ens ska göra någon nytta att jag tränar. Men känns som sagt som om alla i vår närhet tränar konstant. Man vill ju inte vara sämre! (Fast ja, vi är som sagt tusen gånger sämre)

Men idag var vi lite rastlösa på kvällen och hade inget annat för oss så vi tänkt att vi lika väl kunde jogga en runda. Inte särskilt långt blev det (cirka fyra kilometer) men väldigt fint var det. Hela rundan gå längst med vattnet så man ser hela Sydneys skyline, en riktigt vacker syn! Så lite duktiga är ändå jag och Linus men bara lite i jämför med alla andra!


Pizza-tisdag

Förra veckan betalde vi alla våra utflykter längst med östkusten så idag gick vi tillbaka till resebyrån för att hämta voucherna. Så nu längtar jag mer en någonsin till den 7 januari då vi sticker för nu har vi så mycket kul som väntar oss! Har redan bokat bussen till en stad som heter Port Macquire och sen till Byron bay och även några dagar på Hostel där borta. Kanske lite tidigt att boka allt men det är så kul att planera! Men får nog ta och behärskar mig lite och inte boka saker längre än Byron bay, man vill ju ändå ha lite frihet att ändra sina planer och bara åka dit man vill.

För att fira att vi har fixat allt det dyra (fast största anledningen är nig att det är billigt och det är gott) gick vi och köpte tisdagsbillig pizza. Vi mötte upp J&E och tillsammans satte vi oss i Hyde park för att äta pizza och prata. Men trots en varm dag blev det sen lite kyligt så vi drog hem och nu ligger Linus och sover. Ska nog ta och göra honom sällskap om ett tag.
God natt!


Dec. 17, 2012

Idag (söndag) strålade solen igen och det blev stranden som varje helg på sista tiden. Bondi igen för den är så enkel att komma till. Det var jag Linus och Julius och när solen gick i moln vid tre så gick vi till en bar i närheten och drack lite öl. Vi hade fått gratiskuponger en gång förut som vi inte hade använt men det gick snart ut så inte tackar vi nej till gratis öl.

Efter det åkte vi hem till J&E och A&A för andventsfika. God chokladtårta blev det och sen gick vi hem och lagade pasta bolongese. Nu ska vi nog snart ta och sova för i morgon är det jobb igen som gäller. Men sista veckan!


Nio dagar kvar

Idag var en rätt lugn lördag och när vi steg upp på morgonen hade vi inga planer alls. Vi bestämde då oss för att baka lite pepparkakor. Vi hade bara ätit pepparkaksdeg innan så nu tyckte vi det var dags att göra lite riktiga pepparkakor också. Vi satte på julmusik och började med julbaket och när vi stod där och kavlade pepparkakor medan det doftade i hela köket och heliga natt hördes ut iPhonen så fick jag faktiskt lite julkänsla. För första gången!

Vi levde vidare lite på denna känsla och tog en tur till Ikea för att inhandla att till julen. Blev inte så mycket utan bara julmust, pepparkaksdeg, sill, glögg och lite nötter. Hade velat köpa en Janssons frestelse också, trots att jag inte gillar det så mycket utan mer va för det hör till, men den kostade lite för mycket så kanske försöker göra en själv istället. Om vi nu bara fixar lite köttbullar och prinskorv kommer julbordet nog bli helt ok ändå. Det enda jag kommer sakna är nog rödkål men det får jag nog klara mig utan om man kanske inte också kan göra det själv!

En riktigt juldag var det idag som sen avslutades med en liten tur till J&E och A&A där vi bara satt och snacka som vanligt. Ingen utgång inte men jag och Linus har känt oss osugna hela helgen så bara prat passade bra för oss!


Mat i stora lass!

Föregående inlägg kom upp lite sent så egentligen var det igår julfesten var. Idag var en alla var lite trötta (förutom jag då som började tolv) på jobbet och den ena baristan kom inte ens utan ringde in sig sjuk. Så på grund av att vi var en man kort var det var väldigt stressigt idag och jag flängde runt i cafét och gjorde typ allt. Väldigt mycket ändring av arbetsuppgifter idag. Men trots den stressande dagen var det en väldigt trevlig stämning hos alla idag. Tror att det är en väldigt bra sak att samla ihop alla anställda och göra någonting kul. Man känner sig så mycket närmare varandra!

Idag har jag och Linus skaffat oss mat för flera dagar framåt. Först fick vi med massa från Nook - körsbär, fruktsallad, banana bread, två stora sallader och fem mackor. Dessutom hittade vi massa på extrapris på Coles där det var nedsatt med nästan 70% så det var en bra matdag idag. Och om vi äter upp allt vi har i frysen behöver vi nästan inte handla på fem dagar! Ekonomiskt!


Julfest

Idag var det julfest med jobbet. Vi var på ett thaiställe och det kom in mat hela tiden. Åt massa god mat och efterrätten var nog en av det godaste efterrätter jag har ätit. Helt gudomligt! Det var typ grön glass med kolasås och wienerbröd, riktigt gott! Och gratis alkohol var det så det blev en del. Dock kände jag mig aldrig full för typ alla där var asiater så dem blev fulla på en gång. Sen var det även min salladskompis Opi från Indien, som jag gör samma sak som mig på jobbet, som blev väldigt full! Haha, det var roligt att se honom för han blev så olik sig själv men antar det är för inte heller han dricker så ofta. Jag drack i alla fall för typ första gången cocktails. Men dem såg så enkla ut att jag nog inte kommer räkna dem som cocktails (och därför har jag säker druckit det även förut men aldrig räknat det som på riktigt) för jag tänker mig värsta lyxiga baren där jag ska dricka cocktails och detta var bara en Thairesaurang och det kändes så enkelt. Inga kändisar som satt bredvid. Kanske har lite för höga tankar om cocktails men det känns så lyxigt.
Trevlig var dock restaurangen och vi satt utomhus hela kvällen. Det är verkligen en fördel med julavslutningar här - man kan sitts ute utan att frysa!


Nyklippt hår och tjejhäng

Jag vet att det blir mycket jobbprat men måste bara få nämna en sak idag. Alla på mitt jobb är så otydliga. Chefen pratar aldrig direkt till mig utan han säger till någon annan att berätta saker till mig och då blir det oftast missförstånd. Som i måndags när jag trodde att en av mina arbetskamrater sa till mig att jag denna dag kunde jobba-över till fyra men hon egentligen menade att jag nu hädanefter ska varje dag jobba till fyra. Detta fattade inte jag så igår gick jag hem halv fyra. Idag var det stressigt så jag frågade om jag fick jobba över till fyra och då förklarade hon att jag alltid jobbar till fyra. Jag fattar inte varför allt ska vara så krångligt och varför inte chefen bara kan prata direkt till mig. Jobbigt värre!

Ikväll var en bra kväll och jag var hemma hos en svensk tjej och hade lite förkrök (utan utgång för min del) med massa andra tjejer. Länge sen jag umgicks med så många tjejer på en och samma gång utan att några killar var med. Men trevligt var det och kanske lite extra trevligt just för det bara var tjejer!

Sen lät jag även Linus kippa mitt hår idag. Jag var i stort behov att ett frisörbesök men min tajta budget gjorde att jag inte hittade någon frisörsalong i min prisklass. Så det fick bli hemmaklippning. Jag hade dock bara tänkt mig att Linus skulle klippa en centimeter av mina toppar men han klippte nog 4-5 centimeter. Livrädd var jag när jag såg allt hår på golvet men jag måste säga att det blev riktigt bra. Känns precis som jag har varit hos frisören så jag är helnöjd! Tack Linus!


Beslut och pizza

Idag var jag och Linus och pratade med en resebyrå för att se om vi kunde få lite rabattpriser på alla roliga aktiviteter längst östkusten. Och nästan 1300$ skulle det kosta för busspasset, fraser Island, whitsunday, en kanottur på tre dagar och sen några nätter på en ö. Rätt dyrt ändå fast han sa dock att han kanske kunde få ner det till 1000$. Sen har vi kollat på lite andra alternativ också på internet där vi kan få det lite billigare. Fast det är inte exakt samma turer så man vet ju inte vilket som är bäst! Men det känns så mycket bättra att boka hos en riktigt person som man kan prata med och som verkligen kan berätta vad som ingår. Så jag och Linus måste nog ta och fundera någon dag för det är väldigt mycket pengar det handlar om. Usch usch usch gillar verkligen inte att ta såna här beslut. Kommer nog skjuta på det så länga det går...

Vi "firade" i alla fall att vi kommer närmare och närmare avresedatumet genom att gå och köpa billig pizza. Jag har sagt det förut med jag säger det igen - jag älskar tisdagar i det här landet!


Adventsfika nummer 2

Söndag i december betyder advent och advent betyder adventsfika. Denna gång var det J&E tur. Dem bjöd på chokladtårta med glasyr (som vi alla älskar! Borde finnas med glasyrtårtor i Sverige!), det tändes två ljus och spelades julmusik. Kan dock säga att ännu en gång så ville inte julstämning infinna sig... Men alltid trevligt med fika! :)


Bondi

I lördags blev det stranden igen men med denna gång följde Desi med! Vi åkte till Bondi och låg solade nästan hela dagen. Vädret var perfekt och det var inte för varmt och inte heller för kallt. Som alltid när man ligger på stranden en hel dag blir man lite rastlös efter ett tag så vi tog vi en liten promenaden runt om i området. Men klockan blev mycket och efter tag var vi tvungna att gå tillbaka för att vinka av Desi vi bussarna. Hon skulle in till stan för att sedan ta bussen ner till Melbourne. Ett ledsamt hej då blev det för nu lär jag inte se Desi igen förens jag kommer hem till Sverige igen i maj.
Någon timme efter åkte även jag och Linus hem för magarna skrek efter mat. Och efter en dag på stranden blir man alltid så trött (vilket är väldigt konstigt då man bara ligger ner hela dagen, men så är det alltid ändå) så vi stannade hemma hela kvällen och åt godis och kollade på film!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/926169/images/2012/pic_50c591afe087c36ee66b6e4f.jpg" class="image">


Parkhäng

I fredags slutade Linus tidigt igen så vi gick tillsammans hem från jobbet. Något som är ytterst ovanligt! Vi träffade Desi en stund när vi slutade och tog en Donkenglass Och pratade om framtiden. Alltså vad som ska ske om typ en månad när vi börjar resa och Desi har komit hem från Nya zeeland Sen var det hem och laga middag för på kvällen skulle vi träffa massa svenskar i en park. Desi samt J&E kom över till oss först och sen gick vi gemensamt till parken där M&M befann sig samt två andra svenska tjejer. Det blev en lugn och trevlig kväll där vi mest bra satt och pratade. Vi fick även besök av lite possums då och då som är små söta ekorre-lemur liknande djur som även har ett tryne. Ett väldigt konstigt djur alltså. Dem kommer fram på natten och i Hyde park, där vi satt, finns det massor av dem!
Det blev en tidigt hemgång redan vid tolv men på något vänster kom vi inte i säng fören halv två. Vet inte riktigt vad vi gjorde i en och en halv timme. Men en hyfsat tidig kväll gjorde oss inget för som vanligt skulle vi upp tidigt dagen efter för att åka till stranden! (Inlägget som stranden kommer senare för blogg appen hackar igen och utan den blir det inga bilder)

Laxpasta

Fyfan vilken dag jag har haft. Sämsta på riktigt länge! Den började dåligt, fortsatte dåligt men får se om dagen även slutar dåligt...

Igår var det i alla fall en bra dag och jag och Linus lyxade till det och åt laxpasta. En favorit i Sverige och det var minst lika gott här! Men laxpasta är inget vi kan äta varje dag för lax är som sagt svindyrt. Men Coles har ju sina nersatta priser och igår hade dem 40% på ett paket rökt lax så vi kunde inte låta bli. Dessutom hade vi ju en del vin hemma så smaken blev precis som den ska.
En riktigt festmåltid blev det! Mums!


Trasiga sandaler blev nya sandaler

Jag har glömt berätta att jag har fått ett par nya sandaler. När Desi kom i söndags hade hon med mig lite smått och gott till mig. Först ett linne och sen även ett par sandaler. Hon hade inte använt dem på hela resan så hon tyckte att lika gärna jag kunde ta dem. Och tur var väl det för mina egna sandaler hade gått sönder kvällen innan! För 49kr kanske jag inte skulle förväntat mig bästa kvalitén men blev ändå lite ledsen för det är dem enda skorna jag kan gå ut i. Så att jag fick ett par nya gjorde mig väldigt glad och sen kommer jag även vara lite extra fin nu bär jag går ut för Desis sandaler var snäppet finare än mina gamla!


Hackar

Hatar för tillfälligt blogg.se. Har försökt att lägga upp ett inlägg genom appen men den bara hackar sig. Sen har jag nu försökt lägga upp ett genom internet istället men där försvann allt jag hade skrivit. Så jag hoppas det löser sig tills i morgon för har lite saker att skiva om!

Idag mötte jag i alla fall upp Desi efter jobbet och vi hängde en liten stund och åt Donkenglass. Försökte också övertala henne att inte åka på fredag utan istället stanna tills på lördag, men vi får se hur det gick! Annars pratade jag med Steffi idag för första gången på tre månader. Och jag blev lite sur på mig själv att jag inte har hört av mig innan för Gud vad kul det var att höra om alltsom hänt och vad jag märkte att jag saknade Steffi och allt annat. Får se till att bli bättre på att höra av mig så det inte dröjer tre månader tills nästa gång igen!

Men men får skriva mer i morgon om min dag för är mycket enklare att skriva på appen. Så vi hörs i morgon, god natt!

Skyfall

Idag är det ju tisdag vilket betyder halva priset på bio. Därför passade vi på att se den nya Bondfilmen Skyfall. En bra film var det och alltid lika mysigt med bio.
Annars idag slutade Linus tidigt så vi satte oss i en park och åt sushi och sallad från Nook. Var skönt och varmt väder idag så en perfekt dag för picknick. Och sushi sitter aldrig fel!

Idag flyttade dessutom Desi ut från vår soffa så nu har jag ingen att dricka mitt morgonkaffe med. Hon skulle flytta till ett Hostel i stan där hon ska bo några dagar så jag har i alla fall några till dagar med henne innan jag inte kommer träffa henne på typ fem månader!

Bilden visar en töntig Linus i parken idag som älskar när jag tar bilder på honom när han spänner sig <3


Första advent

Första advent var det idag så vi hade bjudit in hela gänget på fika! En smarrig morotskaka med massor av glasyr hade vi gjort, med en liten tuch av apelsin för att göra det lite med vintrigt. J&T hade med sig anventsljus också för att göra det ännu mer julit. Dock kan jag inte säga att det lyckades för det är svårt när det är så varmt och ljust!

Det bästa med dagen var nog inte fikat utan snarare att Desi är här igen! Hon kom till Sydney i morse och ska sova på vår soffa ikväll. Alltid kul med fler folk man känner så jag hoppas hon stannar här i Sydney ett litet tag iallafall innan hon reser vidare. Men hon berättade om sina äventyr på östkusten och det gjorde mig och Linus ännu sugnare på att resa. Men nu är det typ bara tre veckors arbete kvar och fem veckor tills vi åker. Äntligen börjar det närma sig!


Adventskalendersöppning

Det är ju första december idag och jag och Linus har köpt två adventkalendar! Så nu blir set öppna av!

Linus öppnade just sin och han chockad hade smält så han fik äta det med en sked. Det är vinter de...


Första december

Jag har börjar gå upp tidigare på helger än på vardagar, det tycker jag känns lite knasigt. Idag gick vi upp klockan nio för att åka till stranden. Temperaturen skulle bli uppemot 37 grader, dock var vädret lite ostadigt. Men vi trotsade molnen och åkte i alla fall. Och tur var väl det för när vi väl kom fram till Coogee beach så hade solen kikat fram mellan molnen. Vi började med att ta en glass på Donken och sen la vi oss på stranden och pressade lite. Vi hade ringt dit Julius och AA så efter ett tag kom dem och gjorde oss sällskap.

En riktigt varm dag på stranden blev det med hyfsat mycket bad för att vara iskallt i vattnet! Men som sagt varder uppemot fyrtio grader så man behövdes svalkas av lite då och då.

Vi tog bussen hem efter ännu en Donkenglass och nu ska vi börja laga mat för ikväll vankas utgång. 10 liter vin har vi köpt så en kul utgång lär det nog bli (10 liter kostade 20$ så vi var tvungna att köpa det men givetvis ska vi inte dricka allt på en kväll!) men lite extra kul ska man väl ha det när Julius har fyllt 20!


Solen skiner, rollerna ombytta och livet är alldeles lagom bra!

Att vakna upp på andra sidan jorden, långt bort från snöiga och kalla Norden och all vardagsstress är en känsla som man tyvärr börjat bli mer regel än undantag.

Men med en, enligt skribentens egna åsikt, välförtjänt sovmorgon startade dagen med en sådär alldeles lagom stark varm kaffe ute på balkongen. Medan kaffet började väcka liv i den sovande kroppen och solen sken i mitt ansikte kunde jag inte undgå att känna en viss euforisk känsla i kroppen medan jag med delvis sympati tänkte på alla nära och kära i vårt hemland som nyligen fått uppleva snö för första gången för denna vinter.

Dock går även solen ner i paradiset och morgonfrukosten följdes av en morgonpromenad till vårt alldeles kära arbete, Nook Urban Fresh Bar. Skulle en känsla kunna beskrivas med ord skulle jag förklara hur bra man kan må en fredagsmorgon på Pyrmont Bridge med Sydney Stadskärna framför sig, havslukten som tränger in i näsborrarna och vinden som smeker håret.

Givetvis skulle jag i detalj kunna beskriva vad som hände under dagen fast jag ska bespara er detta och sammanfatta dagens höjdpunkter:
- Arbetet, alltid uppskattat med underbara kollegor, lagom utmanande och underbart god mat.
- Fredagsölen, att återigen inta alkoholhaltiga drycker i form av öl och vin med vår arbetsgivare och prata om allt från allmän värnplikt i Korea till camping i Sveriges nordligaste delar.
- Fredagsöl nummer 2 (Läs 4 och 5), att sitta med människan man älskar och bara njuta av att man har varandra vid vattenkanten är oslagbart.
- Vänner och spel, att avsluta fredagskvällen i sällskap av goda vänner, en hembakad chokladtårta, ett parti Canasta och struntprat. Inte att undervärdera.

Som tidigare nämnt är det oerhört svårt att sammanfatta en känsla, men jag hoppas att detta inlägg åtminstone kan sammanfatta min fredag och därmed kanske kan få er att förställa er hur oerhört lycklig jag är.

Linus gästbloggar
Hälsningar
Undertecknad


RSS 2.0