Torun = Truden

Sitter hemma och kollar på tv. Som jag gör typ varje eftermiddag medan jag väntar på Linus. Tur att han nästa vecka inte ska stänga varje dag utan bara tre dagar för då kommer jag få lite sällskap på eftermiddagarna!

Idag märkte jag på jobbet att folk har börjat säga mitt namn fel. Det tog ett tag att lära alla säga mitt namn och jag kanske borde gjort som alla kineser och kommit på ett fejk-namn. Men nu efter några veckor vågar i alla fall folk säga mitt namn vilket är rätt skönt. En tjej har dock alltid uttalat mitt namn fel och enligt henne heter jag Truden. Inte det finaste namnet och nu har jag märkt att andra, som förut uttalade mitt namn rätt, också börjar kalla mig det! Vill verkligen inte heta Truden men känns så stelt att säga till då jag ändå har jobbat ett tag. Men men får väll bara vänja mig med att heta Truden antar jag...


Pepparkaksdeg!

Ikväll tog vi en liten tur till Julius och Erika för att hämta en pepparkaksdeg dem hade köpt till oss på Ikea. Det blev en trevlig liten tisdagsutflykt. Först när vi kom dit var inte Julius och Erika hemma så vi hängde lite med AA och sen kom dem hem och då hängde vi lite med dem istället. Väldigt trevligt förutom när vi skulle hem och det spöregnade! Som tur var hade Erika två regnponchos som vi fick låna. Och det var väldigt tur för annars hade vi blivit genomblöta, fy fasiken vad det regnade!

(ska förresten börja kalla Julius och Erika JT nu, bara så ni vet)


Kan inte ens komma på något kul som rubrik...

Jag har fått en halvtimme extra jobb på Nook varje dag så jag nu jobbar 3,5 h/dag. Det är bra för det ger mig lite extra varje vecka. Idag fick jag dock bara jobba tre timmar därför en annan tjej skulle jobba längre. Och det gjorde mig lite sur för han vet att jag vill jobba mer! Varför ska hon få mer tid som ändå jobbar mer än mig, om det är någon som behöver dem extra timmarna är det jag! Nej nu ska inte jag klaga mer på få arbetstimmar, kanske inte det roligaste att läsa om...

Något som är roligt är hur duktiga jag och Linus är på att gissa saker. Den här veckan har vi gissat rätt på två saker. 1. Idag var det en tjej som provjobbade på Nook. Första tanken var att hon var svensk men efter lite närmare eftertanke så bestämde vi oss för hon istället var tysk. Och vi hade helt rätt!
2. Kocken brukar alltid hjälpa Linus med att diska på eftermiddagen för det är så mycket som måste göras. Men nu den senaste veckan har han gått hem direkt när han slutat. Vi gissade på att han fått en tjej och rätt hade vi igen! Måste säga att vi är sjukt duktiga på att läsa folk ;)

Oj det här blev inte så roligt inlägg så för att göra det lite roligare lägger jag upp en bild på när Linus tappade tandkrämen i toan i Hong Kong. Men det är lätt hänt när badrummet är mindre än 1 kvm!


Två år och sju månader tillsammans!

Idag strålade solen igen och temperaturen låg på över 25 grader så vi hade planerat in en trip till Manly. Vi tog färjan dit vid tolv och det var jag, Linus, MM och Julius.

När vi kom fram till Manly kändes det som vi var utomlands(vilket vi också är men är lätt att glömma när man bor här) och för en gångs skull sommar! Vi lade oss på stranden hela gänget och sola hela dagen. Och idag tog jag även mitt första dopp här i Australien. Har nog blivit lite varmare i vattnet sen sist vi var och sola för nu kunde man komma i utan att frysa till is!

En solig dag blev det så när vi satt på färjan tillbaka hem så var vi alla lite stolstingströtta. Men nu väntas ännu en lugn kväll med chips och film för i morgon är det dags för jobb igen!

Förresten "firar" jag och Linus två år och sju månader som par så där av rubriken ;)


Blue mountains

Igår kväll blev det en tidig kväll för i morse gick vi upp redan halv sju för att hinna med tåget till Katoomba. När vi närmade oss staden, som är "huvudstaden" i nationalparken Blue mountains, så var vädret inte på topp. Men när vi kom fram vid halv elva hade solen kommit fram och det var riktigt varmt och härligt, en perfekt dag för att vandra!

I totalt sju timmar gick vi runt i nationalparken och tog olika vägar fram och tillbaka. Vi såg nog det mesta som går att se från Katoomba och allt var väldigt fint. Vi så massa vattenfall, utsiktspunkter och "The three sisters" som är den kändaste landmärket. Men det finaste var nog när vi avvek lite från "turistvägarna" och istället tog oss in på en mindre stig. Där pep fåglarna så högt att jag och Linus slutade prata. Svårt att förklara men det kändes så fint när man var omringad av riktigt höga träd och sen massa fågel sång. En svår känsla att beskriva!

Halv sju tog vi bussen tillbaka till Sydney och vi var riktigt möra i kroppen. På slutet hade det gått uppför i flera timmar så mina fötter värkte och det var väldigt skönt att sitta på en buss sen i två och en halv timme. En lyckad tur har det varit och nu är vi helt utmatade och ska redan sova (22.30) för snart slocknar vi!
God natt


Stökiga Linus

Hemma i Sverige är mitt rum alltid jättestökigt. Jag brukar skylla på att det är för jag inte känner att rummet är helt mitt. Förut var det massa gamla leksaker där och mamma och pappa har även garderober där inne. Så det känns inte som mitt egna rum där det är bara mina saker. Därför har jag aldrig gilla att städa det heller.
Linus sa att när vi två flyttar ihop så kommer han vara den ordningsamma och jag den stökiga. Men så fel han hade! Här i Australien är jag den som städar och inte stökar ner. Varje dag hänger jag upp mina kläder i garderoben och stället in mina skor. Linus saker ligger överallt även fast jag säger till honom att städa hela tiden! Är lite jobbigt att det nästan alltid är stökigt på grund av Linus men ändå rätt bra. För det här visar att min teori om varför jag inte städar stämmer samt att Linus hade fel angående att jag är den stökiga av oss. Och det får mig att må lite bra varje gång jag ser hans klädhög på stolen ;)


Pizza för 42kr

Sitter just nu och äter lite överblivet godis från igår. Kanske inte det bästa då jag och Linus inte ska äta något sött på vardagar men den här veckan är ändå körd så skit samma! I måndags bakade jag en banankaka som var nästan lika god som Banan bread (!) och igår var det ju biogodis en självklarhet. Så nu kan jag lika väl äta hela veckan.

Men tänkte berätta lite om gårdags kvällen. Vi mötte upp det svenska paret, som har flyttat in hos AA. Erika och Julius heter dem. Vi mötte upp dem för att köpa lite pizza. Tisdag var det ju igår så istället för 11 dollar kostade min pizza 6 dollar! Älskar verkligen tisdagar. Vi gick sen med våra pizzor och satte oss i Hyde park för att äta dem. När klockan blev över åtta tyckte vi det var dags att gå och köpa godis. Jag och Linus var lite rädda att Erika och Julius skulle tycka vi var snåla som köpte godis istället för popcorn (sjukt dyrt med popcorn på biografen, dyrare än i Sverige till och med) men dem hade också tänkt köpa godis så det var bra. Massa godis blev det för oss och vi fick även Erika och Julius att köpa en del så när vi gick ut från affären var alla nöjda och belåtna. Väl på bion mötte vi upp MM och sen började filmen. Den var bra måste jag säga och slutet var riktigt bra, i alla fall den lilla tvisten som var. Helt klart sevärd film!


The Twilight Saga

Även idag fick jag jobba några extra timmar på Nook och jag bara tackar och bockar. Behöver allt jag kan få! Idag var det dock en jobbig sista timme för skulle gå runt och lämna räkningar till olika personer. Så det var upp och ner i hissarna. Och alla som har åkt hiss i Sydney vet att det inte är kul. Det går så fort att man blir typ snurrig i huvudet efter.

Men nu sitter i alla fall och väntar på Linus som slutar snart. Ikväll ska vi iväg och äta pizza samt se nya Twilight filmen! Och om folk har bokat, som dem sagt att dem ska göra, kan vi bli riktigt många. Hela fyra par. Men det är bara trevligt så jag hoppas verkligen att alla har bokat biljetter nu. Och sen hoppas jag såklart att filmen är jättebra också!


En och en halv timme extra jobb

Gårdags kvällen blev rätt sen för vi fick gå hem från konserten och det tog väl ungefär en timme. Därför hade jag tänkt ta en sovmorgon idag och sedan unna mig en frukost som jag inte behövde stressa i mig. Men så blev det inte. Linus ringde mig och frågade om jag kunde komma in tidigare till jobbet (antar att Linus ringde för chefen inte har mitt nummer). Så jag skyndar mig upp, fixar mig och stressar i mig en kaffe så jag inte ska få ont i huvudet sen. Men ingen frukost hinner jag med. Jag kommer till jobbet typ 30 minuter efter Linus ringde vilket är rätt bra jobbat då det ändå tar ett tag att gå!
Jag hade ju inte ätit frukost och sen fick jag ingen lunchrast heller så när jag slutade vid tre slängde jag i mig en jättesallad! Hungern hade gått över men när jag väl började äta kunde jag nästan inte sluta. Var riktigt hungrig! Så nästa gång, om dem ringer in mig, ska jag nog försöka hinna äta en macka eller något innan. Men det var ändå värt det för behöver verkligen några extra dollar nu när jag har kommit på att vi snart kommer få en elräkning på tre månader!


Jäj jäj jäj!

Coldplay konserten var hur bra som helst! 50 tusen människor var det där och det var nog den mest påkostade konsert jag har varit på. Det började med massa fyrverkerier och sen hade man även fått armband som började lysa. Dem spelade även väldigt många gamla låtar, vilket var kul. Så det var verkligen över all förväntat! Dem spelade alla låtar vi ville och vi var lite rädda att det skulle bli för mycket nya låtar som vi inte kunde. Men det var bara två låtar vi inte kände igen så resten kunde vi sjunga med på!

Ja som sagt var det över förväntat och när vi kom till stadion där dem spelade var det sol och varmt. Linus bjöd på öl och vi satt dör i solen och lyssnade på förbanden. Kändes som sommar för en gång skull! Jag har i alla fall ändrat mig angående konserter för det här var ju riktigt kul!


Tacos, pannkakor och så lite goon

Igår blev det utgång som vanligt. Men denna gång med ett nytt svenskt par. MM har flyttat ut från deras lägenhet och nu har ett annat svenskt par flyttat in till AA. Vi firade en ny vänskap med att äta mat tillsammans. Efter middagen körde vi musikquiz. Jag hade hört varenda låt typ men kan inga artister eller låtnamn så jag och Linus förlorade. Kvällen fortsatte med mer lekar och när klockan började närma sig elva bestämde vi oss för att dra ut. Vi drog runt lite runt George street men hittade inget jättebra ställe så vi började traska hemåt istället. På vägen så mötte vi några australienska ungdomar. Mitt första möte med riktiga australiensare! Dem var en par trevliga människor så vi stod ett tag och prata med dem innan vi drog hem.

Idag blev det pannkaksfrukost och sen Kmart som vanligt. Lite småprylar så som tandkräm, tvål och skor behövdes inhandlas.
Nu sitter vi och taggar till Coldplay konserten!


Fredag

En lugn och skön fredag har det varit. Först blev det schnitzel till lunch vilket är sjukt gott när man äter sallad från Nook fem dagar i veckan. Sen var det även väldigt lite folk vid min "avdelning" idag så jobbet var inte stressigt alls! Jobbade i lugn takt hela dagen men hade ändå något att göra hela tiden vilket är helt perfekt.
Sen när jag skulle hem så frågade chefen om jag ville stanna och ta öl. Jag hade inget bättre för mig så varför inte?

Tre timmar och fyra öl senare så hade de flest från jobbet slagit sig ner vid bordet och vid sex slutade även Linus. En trevlig fredagseftermiddag blev det och även gratis mat för mig och Linus då vi fick lite från Nook.

Nu ska vi nog snart gå och lägga oss. Hade velat se en film men svårt när man inte har en dator och vardagsrummet med tv:n är ockuperat av massa irländare. Men sova är också rätt najs så god natt alla!


Coldplay

Jag är inte mycket för konserter. Jag tycker alltid det är för högt ljud och får ont i huvudet. Men på söndag ska jag ge det en ny chans för då ska jag och Linus gå och se Coldplay! Tror det kommer bli jäkligt najs då Coldplay är ett riktigt bra band och det känns som dem är ännu bättre live. Mycket folk kommer det nog också vara då konserten är nästan helt slutsåld! Men jag hoppas på att dem inte har för högt ljud. Är lite rädd för att det inte ska vara värt pengarna. Men får ta med mig ett par öronproppar så löser det sig nog.
Men gud vad kul det kommer bli! Längtar tills på söndag!


Billiga tisdagen!

Tisdagar är lite extra bra här i Sydney. Då är nämligen rätt mycket saker billigare. Bio är det halva priset på och även många restauranger har extrapengar. Vet inte riktigt varför man har hört något om att det är för man vill att australienarna ska ut mer på stan. Men hur som helst så tog jag och Linus del av denna billiga tisdag och bestämde oss för att gå ut och äta. Ingen fin restaurang blev det utan vi nöjde oss med den lokala baren. Där fick man äta två för priset av en. Plus att öl och vin kostade 20kr. Båda kände för en "Sea basket" så det blev två av den. Och det var riktigt gott! Allt typ friterat vilket kanske inte är det nyttigaste men det gör det ju lite extra gott och att få en middag med dricka för totalt 80kr var är sjukt värt.
Tisdagar är alltså dagen man ska göra saker här i Sydney. Nästa tisdag blir det nog bio för då har nyaste Twilight filmen haft premier! ;)


Kakförbud i fyra dagar!

Oj vad många inlägg som jag har nämnt Coles nu den sista tiden. Men det är bra för det är en sån bra affär. Nedsatta priser är bäst och när man hittar kakor nedsatta med nästan 70% går det inte att motstå. Därför har det blivit väldigt mycket kakor för mig och Linus. Ja, varje dag egentligen. Plus lite extra chips och godis på helgerna. Detta är inte det bästa och därför har vi sagt att denna vecka ska inget sött förtäras under vardagarna. Istället ska vi försöka träna lite mer. Därför blev det ett litet pass i gymmet i huset idag. Hade tänkt att springa ute men det blåser typ storm så struntade i det och sprang istället inomhus och sen körde lite styrka också. Duktigt Torun! Nu gäller det bara att hålla sig till på fredag för då blir det något sött igen. Egentligen är det inte så svårt att hålla sig på dagarna för då jobbar jag ju ändå utan på kvällarna är det värst. När jag och Linus tar vårt kvällskaffe måste man nästan ha något att tugga på till. Och på tal om kaffe har jag nästan blivit kaffeberoende. Om jag inte dricker en kopp på morgonen kan jag förvänta mig huvudvärk som uppstår två/halv tre. Inte bra alls! Och även fast jag dricker kaffe då vid tre så försvinner inte huvudvärken helt vilket är riktigt jobbigt. Det är alltså inte alltid så bra att ha jobbat på cafén där man får gratis kaffe varje dag. På Nook får jag inte det vilket stället till med stora problem för huvudet. Man orkar ju inte ha ont i huvudet varje dag och inte heller orkar jag vara tvungen att dricka kaffe varenda jäkla dag så nu vet jag inte hur jag ska göra... Är enda sättet att bli av med huvudvärken, att stå ut med den?


Billigt billigt

Alla verkar tycka allt är så dyrt här i Sydney. Och jag håller med. Men bra till en viss del. Visst är det dyrt men det går att leva rätt billigt här, själv levde jag för under 5$ (ca 35kr) dagen förra veckan. Jag har dock gratis lunch från jobbet varje vardag som gör det nog rätt mycket billigare men ändå. Om man bara vill går det att leva billigt och det är inte så att jag och Linus bara sitter hemma hel dagarna utan att göra något. I lördags tillexempel åkte vi till Ikea, fikade, köpte middag, köpte vin, åkte taxi, delade på inträde till en klubb och ändå klarade vi oss i snitt under en vecka på under 5$ dagen. Mat är alltså inte särskilt dyrt här, i alla fall inte om man bara i sort sätt köper nedsatta varor på Coles.
Dock jobbar ju både jag och Linus på vardagar så på dem dagarna blir det mest middag som kostar. Men det är bra för detta gör att jag kan lägga undan pengar varje dag och spara dem och sen kan jag göra någon rolig större aktivitet för dem istället.
Men ska jag vara ärlig är inte heller all mat billig. Yoghurt är till exempel svindyrt och även lax. Men då får man helt enkelt skita i att köpa det och istället köpa något annat. Så om man bara vill så går det att leva billigt!


Storhandla!

Lördagsnatten blev aningen vild så i söndags orkade vi inte höra så mycket. Så Vi gick till botaniska trädgården vid operahuset där vi satte oss på en filt och bara tog det lugnt. Efter ett tag kom AA förbi och vi satt mest och prata och kastar lite boll. En väldigt mysig söndag som bjöd på fint väder!
Vädret här i Sydney är lite konstigt. Först och främst är det alltid bäst väder på vardagarna vilket är väldigt dumt då jag och Linus enbart har helgerna fria. Sen så är temperaturen helknas. I lördags stod det att det var 20 grader. Jag satte på mig jeans och jacka men frös i alla fall. I söndags stod det att det var 20 grader. Jag satte på mig jeans som dagen innan men struntade i jackan, jag höll typ på att svettas ihjäl! Det är alltså riktigt svårt att veta vad man ska ha på sig här!

När vi blev trötta på att bra hänga i parken gick vi hem istället och på vägen hem gick vi förbi en affär för att handla lite. Vi hade bra tänkt att köpa en dricka för vi hade mat hemma men det slutade med att vi kom ut med 1kg köttfärs och 8 st hamburgare! Coles (som mataffären heter här) har alltid nedsatta priser på saker som snart går ut så vi köpt allt detta för lite drygt 50kr! Sjukt billigt och nu har vi hela frysen full med mat :)


Ikea och utgång

Töntiga svenskar som vi är kände vi att det var dags att spana in Sydneys Ikea i lördags. Vi ska ju dit sen innan jul igen och köpa sill och sånt så vi var tvungna att åka och kolla vad dem hade där. Dem hade både sill, pepparkaksdeg och julmust så det blir absolut en tur dit igen innan jul. Nu nöjde vi oss bara med att köpa lite fika. Kaffe och kanelbulle för 10 kr var det enda som var billigt där så det var det enda vi köpte. Hade tänkt köpa lakan och osthyvel också men lakan är så sjukt dyrt så vi tvättar våra gamla istället och även osthyveln var dyr så det blev bara fika. Men det är kul att man är så stot över Ikea att man åker dit även fast det ligger en bit utanför stan. Vi såg även andra svenskar när vi var där så vi är inte dem enda!

På kvällen blev det utgång med MM samt två nya tjejer som Michelle hade "hittat". Vi åkte till Kings Cross där vi var för några veckor sen och vi gick in på den bästa klubben vi varit på hitintills. Synd bara att Kings Cross ligger så långt bort annars hade vi nog varit där varje helg för där ligger alla (billiga) klubbar!


Melbourne cup

Jag och Linus jobbar på. Det har inte hänt mycket speciellt alls denna vecka förutom att i veckan var det Melbourne cup. Melbourne cup är en häst tävling som är varje år och är även väldigt populär. Man brukar säg att den får en hel nation att stanna och det gjorde det nästan. Finallopet var på tisdagen och dem flesta i Sydney satt klockan tre noll på en pub och kollade på loppet. Det var i stort sätt helt tomt på Nook och på gatorna. Chefen på Nook sa till att vi alla skulle gå iväg och även vi kolla på loppet. Så det gjorde vi. Två stycken stannade kvar på Nook men resten lämnade sina arbetsuppgifter och gick till närmast puben. Tyvärr vann ingen på Nook och det var lite oturligt men det var en trevlig upplevelse att när man egentligen ska jobba så sitter man istället och dricker öl med chefen!

Ja det är no det enda roliga som har hänt denna vecka hitintills. Förutom idag då kanske när det var broöppning! Haha kanske inte det roligaste men det är typ värdens största svängbro som öppnar sig så lite coolt är det. Därför delar jag med mig en bild på detta. Idag blir det i alla fall Taco-kväll hos AA och MM för Michelle fyller 20! Grattis till henne!


Min helg

I helgen som var så var jag och Linus riktigt sällskapssjuka. Vi ville göra något varje kväll men ingen ville träffa oss så vi roade oss på egen hand!
I fredags var vi bara hemma och tog det lugnt hela kvällen men på lördagen försökte vi komma ut oss och röra på oss lite. Vi gick till en fiskmarknad men det var rätt tråkig, det var bara som att gå in i flera olika fiskaffärer. Ingen riktigt marknad direkt. Vi fortsatte sen till Kmark som vi går till nästan varje helg för att köpa prylar. Linus kände sig rik så han shoppade både träningsshorts, t-shirt och linne medans jag nöjde mig med ett par svarta skor för 28kr. Behöver ett par svarta till jobbet så det var bra att dem var så billiga! På kvällen så vi gick vi på Imax. Värdens största! Vi såg The amazing spiderman och sen åt vi även middag på ett taco ställe innan. Egentligen kostade bara bion i sig typ 220kr men vi tog del av ett erbjudande så vi fick mat för 70kr och sen bion för bara 122! Så vi sparade pengar och fick en gratis måltid på köpet! Filmen var väl egentligen bara helt ok men själva filmupplevelsen var den bästa någonsin. Jäklar vilken bra 3D det var. Och det kändes som allt utspelades precis framför ögonen på än! Nästan värt pengarna för det var riktigt coolt!

I söndags bestämde vi att gå till ett konstmuseum (Museum of Contemporary Art). Förra gången hade det ju varit så bra och även detta museum var gratis så vi hoppade på ett lika bra museum. Men det var det verkligen inte. Som sagt märkte jag och Linus att vi inte är så mycket för modern konst och detta museum innehöll bara det. Så det tog oss inte lång tid innan vi hade sätt allt så jag rekommenderar Art Gallery of NSW framför Museum of Contemporary Art alla gånger! Efter det gick vi hem och bakade en kaka. Och nu hade vi inte träffat några andra på hela helgen så vi tog med oss kakan och gick hem till AA och MM och hade lite söndagsfika.

Det var min helg det. Och nu tror jag alla här börjar tröttna på att jobba. Både jag och Linus vill bara börja resa igen! Men vi väntar, två månader sen så jäklar ska vi resa och inte jobba något mer alls!


Två plus tre är lika med fem

Jag har glömt att berätta att jag fick Desis jobb så nu jobbar jag två pass varje dag. Först ett från klockan åtta till tio och sen är de Nook mellan tolv och tre.
Desis gamla jobb är verkligen inte kul alls och det jag gör är att dela ut kuponger så man får gratis kaffe på ett ställe. Stället är helt nyöppnat så dem försöker få dit lite folk. Rätt tomt nu men jag hoppas på att korten hjälper och att fler personer börjar rulla in för det är ett mysigt ställe som har riktigt goda italienska pizzor och mackor!

Nook är faktiskt rätt mycket roliga och det är den perfekta blandningen mellan kontakt till kunderna och självständighet. Jag kan vara jättetrevlig mot alla kunder om jag vill men om jag en dag inte orkar kan jag bara "gömma" mig bakom disken. På Nook ger jag folk sallad samt gör juicer och smoothiesar. Idag gjorde jag en mango och banan smoothie när jag gick hem och den var helt sjuuuukt god!


Picknick i solen

Vardagen blir långtråkig även här på andra sidan jorden. Därför hade vi planerat in en liten picknick på kvällen. Jag mötte upp Linus efter jobbet och sen begav vi oss till den botaniska trädgården där det är väldigt fint. Vi hade med oss sushi, sallad, banana bread, fruktsallad och sen lite att dricka också. Supergott var allt och hyfsat billigt blev det också då vi tog allt från Nook förutom drickan och sushin. Det finns många fördelar med att jobba på café!

En kul grej att göra mitt i veckan och vi lär nog göra det igen, i alla fall nu när vädret bara blir bättre och bättre.


RSS 2.0