Fullspäckad söndag

I går gick vi upp och var nära på att köra en segdag och bara ligga hemma hela dagen i sängen men vi tog oss i skjortkragen och gick ut på stan. Och det var ett bra beslut för det blev en riktigt bra dag! Vi började med en promenad till ett konstmuseum. Det var gratis och rätt bra museum faktiskt. Vi var där rätt länge och vi såg en del tavlor vi gillade. Dock märkte både jag och Linus att vi tycke det är riktigt tråkigt att kolla på statyer och andra konstverk. Tavlor är mycket trevligare. När vi hade hade kollat genom museets tre våningen och både sätt Picasso och Monet tavlor gick vi en tur i den botaniska trädgården. Vädret hade också blivit bättre så vi unnade oss en 2-kronors glass på Donken. Dagen avslutades i The rocks som är den äldsta delen av Sydney. Klockan hade nu hunnit bli rätt mycket så vi traskade hem åt och var rätt slut i både fötter och ben när vi tillslut kom hem.


Halloweenparty!

I lördags försökte vi skaffa lite hallonen stämning här i Sydney och vår vanliga partykväll blev lite mera skrämmande än vad den brukar vara. Vi skulle alla klä ut oss men för en som mig som inte gillar särskilt mycket att klä ut mig eller har pengar så var jag lite tråkig när jag klädde ut mig. Jag tog bara massa plastpåsar och klädde ut mig till hemlös/ en plastpåse. Kanske inte det bästa men det fick bli så. Linus köpte dock en mask och såg riktigt läskig ut! En kul kväll var det i alla fall för både A&A och M&M hade verkligen satsat och när jag, Linus och Desi knackade på så stod dörren på glänt och vi tre gick in. Där inne hade den släckt och satt på läskig musik. Sen försökte dem skrämma oss också och det fungerade lite grann! Men bara lite! ;)

Kvällen avslutades (som vanligt) på en klubb som är gratis. Blir alltid nästan så att vi drar dit för man vet att man kommer in plus att det är gratis! En glass hann vi med också innan vi drog hem och sov.


Nytt jobb igen

Det kanske stämmer att det är lätt att hitta jobb här i Sydney för jag har inte ens varit arbetslös en dag och jag har redan ett nytt jobb! Dock är det bara typ tre timmar om dagen så inte det ultimata jobbet men jobbet i sig är i alla fall helt okej. Dessutom jobbar Linus på samma ställe och det är ju riktigt kul! Det här är dessutom samma ställe som Michelle jobbat på förut så det är ett riktigt "svenne" ställe, bara svenskar. Men som sagt så måste jag antingen hoppas på att få jobba mer på Nook där jag nu jobbar eller hitta ett nytt jobb eller ett till jobb. Det sista alternativet ser rätt troligt ut just nu för kanske kan fixa så att jag nästa vecka jobbar på morgonen på ett annat ställe och sen eftermiddagarna på Nook. Om jag får det jobbet så tar jag över Desis gamla jobb.
Haha jag tar bara andra folks jobb det är så jag skaffar jobb! Nää men det är inte säkert att jag får Desis jobb men hoppas på det för då klara kg mig pengarmässigt nästa vecka också!


Buuhöööö, jobbigt!

Livet i Sydney flyter på dock har det kommit fram ett litet problem. Jag får inte jobba kvar på mitt jobb. Så nu måste jag hitta ett nytt. Rätt jobbigt men om man ska se på det positivt så är det helt ok för hade ändå tänkt att söka ett nytt jobb med fler timmar. Idag var jag på en trial på ett frukostställe som hade lite mer mat än mitt förra ställe, alltså skulle jag vara servitris. Det var min nya chef som fixade det så även fast han avskedar mig måste jag säga att han är rätt snäll. Vet dock inte riktigt hur det gick men får hoppas på att dem ringer tillbaka för riktigt jobbigt att söka nytt jobb...


Lägenhet och jobb

Som jag skrev så var målet med Sydney att skaffa jobb och lägenhet. Det var inte det lättaste men nu tre veckor efter vi anlände har både jag och Linus jobb och vi har en lägenhet.

Jag jobbar på morgoncafe som mest serverar kaffe men även mackor och mitt på dagen även lunch. Mitt jobb är typ att göra lite av allt. Jag ska hjälpa till där det behövs. Det är ett rätt kul jobb där det gäller att klara av att jobba snabbt! Det är även trevliga arbetskamrater jag jobbar med vilket gör det kul. Dock är timmarna lite för få. I alla fall när Linus jobbat fram till halv sex. Själv jobbar jag bara i typ fyra-fem timmar till ett sen har jag hela eftermiddagen fri. Vilket kanske skulle vara bra ifall Linus också hade varit ledig men nu har jag inget att göra. Länen klara jag mig på men inte mycket mer än så. Så istället för att göra ingen hela eftermiddagarna hade det varit bättre att att jobba och tjäna lite mer pengar så man kunde göra lite saker. Men vi får se om jag söker ett nytt jobb eller ett till.

Lägenhet var svårare än vad vi trodde att hitta. Vi har inte riktigt råd med en egen lägenhet så vi måste hyra in oss i ett rum. Vi har varit på många visningar och alltid var något fel. Oftast var det för konstiga människor som bodde där men bu har vi hittat ett ställe med sköna människor. Så nu kan vi vara i vardagsrummet utan att det känns konstigt. Riktigt stort rum har vi också med eget badrum, walk in closet och så finns det även en balkong med sjöutsikt ;) den är dock inte bara våran. Men vi bor precis vid stan och det tar mig tjugo minuter att gå till jobbet så läget är perfekt! Så efter mycket letande hittade vi äntligen en lägenhet vi trivs i!


Sydney = Stockholm

En av anledningarna till att vi kom hit till Sydney var att vi ville hitta ett jobb och lägenhet och skaffa ett liv här. Vi ville testa hur det var att bo på andra sidan jorden. Och om jag ska säga sanningen är det inte så mycket annorlunda än i Sverige. Visst husen kanske är lite högre men det är inget man tänker på när man går på gatan, och visst folk kanske pratar ett annat språk. Men egentligen är skillnaden inte stor alls. När jag går till jobbet på morgonen känns det som Sverige. Det känns som hemma. Och det känns som jag bor här. Jag har bara varit här i tre veckor men det känns som jag har bott här mycket längre. Jag vet dem flesta stora gatorna, jag hittar i stan och tycker inte det är läskigt att gå själv.

Det är både bara och lite tråkigt denna känsla. Det är ändå rätt skönt att känna sig som hemma men även lite tråkigt då jag nästan lika väl kunde varit i Sverige. Men jag är glad i alla fall att jag har åkt hit, och vädret är snäppet bättre!

Jag är även glad att jag åkte hit med Linus, vi har varit med varandra nästan hela tiden i snart två månader men ändå går vi inte varandra på nerverna än. Han är bästa resesällskapet och vi vill nästan samma sak hela tiden vilket är väldigt skönt! Sen har jag även väldigt bra sällskap här i Sydney. Nu har Desi kommit vilket är väldigt roligt och jag har saknat en tjejkompis lite. Dessutom har vi ett väldigt bra utgångsgän här. Det är Linus komps Anton och hans tjej Anna sen är det Annas kompis Michelle och hennes pojkvän Micke. AA och MM ska jag kalla dem på bloggen. Vi har i alla fall sammanlagt gått ut tre gånger och alla gånger har varit riktigt roliga! Nu sista gången var även Desi med och jag tror vi alla skrattade så mycket den kvällen att vi hade träningsvärk i magen efter. Förkröket är alltid hos AA och MM och det är typ det roligaste på hela kvällen, sist blev det kanske lite mycket dricka för oss alla men det blir så när man inte vill gå ut - man stannar kvar och dricker.
Vi får se om det blir samma roliga kvällar denna helg. Jag hoppas på det!


Dem första dagarna i Sydney.

Hejsan hoppsan!
Nu var det ett tag sen jag skrev men det har varit mycket här i Sydney. När vi anlände på fredagen så hade vi ingenstans att bo. Vi trodde det skulle vara jättelätt att hitta Hostel så vi tog tunnelbanan in till centralen ( som kostade hela 100kr för att åka typ femton min!) och gick in på närmaste hostelet. Fullt. Nästa också. Paniken började komma när vi träffade på andra backpackers som alla sprang tunt och letade en säng för natten. Fult var det på varenda ställe vi gick till och det var för att det var australiensisk fotboll den helgen. Vi hittade ett ställe men gratis wifi och började söka boende på nätet. Vi hittade ett för typ 1000kr per person, ett för 700 kr. Alldeles för dyr för oss! Men sen hittade vi även ett för 250, det låg en bit utanför stan men vi hade inte så mycket val. Vi hittade tillslut hostelet och var överlyckliga över att äntligen få gå och lägga oss. Enligt Fiji-tid, som vi då var på, var klockan mycket.

Nästa dag började paniken igen. Denna dag var allting slut. Allting! Över allt!
Vi pratade med en kille på vårt hotel och han sa att vi kunde få sova i hans bil. Och det enda andra valet var att sova utomhus så vi tackade ja. När vi skulle checka ut från hostelet vi bodde på då tyckte hon så synd om oss att hon frågade om vi ville bo i tv rummet. Vi sa självklart ja för det var lite bättre än att sova i en bil. Så den natten betalade Linus och jag 250kr var för att sova på var sin soffa och Linus soffa var till och med alldeles för kort men vi var glada ändå!

Vi stannade någon till natt och sen bytte vi till ett närmare stan. Vi dock tvungna att byta Hostel några till gånger för det blev fullt men vi behövde i alla fall aldrig bo utanför stan igen och behöva gå cirka en mil varje gång vi ville in till stan. Vi hade ju kunnat ta tunnelbanan för typ 30kr tur och retur men det var vi för snåla för att göra varje gång så många gånger gick vi.

På bilden kan ni se vart vi bodde ;)


Fijiöar

Det blev inte mycket uppdaterande i Fiji men det vr för internet inte vr det bästa och på vissa ställen fanns det inte ens. Vi åkte ut till örarna som ligger lite söder om Fiji och på en av öarna var det väldigt primitivt. Inget varmvatten, ingen el mellan 6am-6pm och luncherna var oftast bara typ ris för det är billigast. Men det vr en väldigt fin ö som man kunde gå runt på cirka två timmar. När vi hade varit där i cirka fyra dygn tog vi en nåt till en annan mycket mindre ö. Den gick vi runt på typ 15-20 min! Sand runt om! Där vr det lite lyxigare (och väldigt mycket dyrare) så vi hade varmvatten,el och kött till lunchen. Dessutom vr det helt sjukt bra snirklig bara utanför stranden också. Jag såh en haj, en rocka och massa andra coola fiskar och koraller! På torsdagen var det dags att åka tillbaka till huvudön för på fredagen gick flyget till Sydney!

RSS 2.0